Nový ředitel FNOL? Rozhodnutí bude během týdnů

17. 1. 2012 8:11
přidejte názor
Autor: Redakce
Kdo by chtěl vést největší nemocnici v Olomouckém kraji a nahradit obžalovaného Radomíra Maráčka? Zájemci o ředitelský post ve Fakultní nemocnici Olomouc se mohli hlásit do neděle. Z kolika a jakých jmen bude vedení resortu zdravotnictví vybírat šéfa fakultní nemocnice, zatím není jasné.


„Informace o konkrétním počtu přihlášených uchazečů bychom měli mít koncem týdne, protože datum 15. ledna je rozhodující pouze pro podání přihlášek. Z předchozích zkušeností víme, že řada uchazečů zasílá přihlášky v poslední možný den,“ reagoval mluvčí ministerstva Vlastimil Sršeň.

O nástupci Maráčka by mělo být rozhodnuto během několika týdnů. „Postup je takový, že výběrová komise doporučí kandidáta panu ministrovi, v jehož pravomoci je kandidáta jmenovat, nebo naopak,“ uvedl mluvčí.

Radomír Maráček je od zahájení stíhání loni na jaře na vlastní žádost na neplacené dovolené a zastupuje jej statutární zástupce. „Současný pan ředitel přestane být ředitelem nemocnice ve chvíli, kdy bude jmenován nový,“ vysvětlil Sršeň.

Ministerstvo po uchazečích na pozici ředitele fakultní nemocnice požaduje vysokoškolské vzdělání, zkušenosti v řízení a ekonomice zdravotnictví a deset let praxe.

Případem ředitele Maráčka se již začal zabývat soud. Po čtyřech dnech jednání v minulém týdnu odročil projednávání kvůli výslechu svědků, kteří se omluvili. V kauze jde o veřejné zakázky a řediteli hrozí až osm let vězení. Škoda byla spočítána na téměř sedm milionů korun. Radomír Maráček obvinění odmítá.

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?