Nový šéf nemocnic v hradeckém kraji má změny navrhnout do podzimu

7. 5. 2014 8:14
přidejte názor
Autor: Redakce
Nový šéf Zdravotnického holdingu Královéhradeckého kraje Jiří Skřivánek, který řídí fungování krajských nemocnic, má případné změny ve zdravotnictví v kraji navrhnout do podzimu. Některé ze změn by kraj chtěl provést už od začátku příštího roku. Novinářům to řekl hejtman Lubomír Franc (ČSSD).


Vedení kraje od Skřivánka očekává například další stabilizaci ekonomické situace holdingu. „Bude nutné také rozhodnout jakou formu bude holding mít, jestli budeme dál směřovat k jedné krajské nemocnici, či to bude jen centrálnější řízení,“ uvedl Franc.

Chirurg a manažer Skřivánek, který se funkce ujal v pondělí, novinářům řekl, že nechystá žádnou revoluci a svou hlavní roli vidí v koordinační činnosti. „Samozřejmě si nechám ten půlroční čas, abych zhodnotil situaci a navrhl několik možných řešení, jak by krajské nemocnice měly v budoucnu vypadat,“ řekl Skřivánek. Podle nového šéfa holdingu je po odborné stránce zdravotnictví v kraji na slušné úrovni, novinkou by mělo být zřízení krajských odborníků pro jednotlivé obory.

Kraj výběrové řízení na nového šéfa holdingu vyhlásil 20. ledna, donedávna pověřený ředitel holdingu Miroslav Vávra už dříve uvedl, že se jako ředitel nemocnice v Náchodě chce soustředit na její rozsáhlou přestavbu. O místo šéfa holdingu se ucházelo 14 lidí.

Královéhradeckému kraji patří nemocnice v Trutnově, Náchodě, Jičíně a Dvoře Králové nad Labem, přičemž každá je samostatnou obchodní společností. Loni kraj do náchodské nemocnice začlenil ztrátovou nemocnici v Rychnově nad Kněžnou. Nemocnice disponují 1500 lůžky a mají přes 2000 zaměstnanců. Roční obrat nemocnic je kolem dvou miliard korun.

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?