Nový šéf zdravotnictví hradeckého kraje má být jmenován v květnu

6. 5. 2015 8:13
přidejte názor
Autor: Redakce
Nového šéfa Zdravotnického holdingu Královéhradeckého kraje, který řídí činnost krajských nemocnic, má dozorčí rada jmenovat 19. května. Novinářům to řekl hejtman hradeckého kraje Lubomír Franc (ČSSD), který však nechtěl uvést jméno kandidáta.


Bývalý předseda představenstva holdingu Jiří Skřivánek rezignoval na svou funkci v březnu.

„Ten člověk je vybrán, byl i představen členům dozorčí rady, ale ten oficiální postup je samozřejmě ten, že dozorčí rada schvaluje,“ řekl Franc. Pouze dodal, že budoucí nový předseda má zkušenosti z oblasti zdravotnictví, ale v krajském holdingu dosud nepůsobil.

Skřivánek stál v čele krajského zdravotnictví od května 2014, rezignaci podal z osobních důvodů. Holding nyní dočasně vede první místopředsedkyně představenstva Zuzana Bartošová.

Královéhradeckému kraji patří nemocnice v Trutnově, Náchodě, Jičíně a Dvoře Králové nad Labem, přičemž každá je samostatnou obchodní společností. Předloni kraj do náchodské nemocnice začlenil ztrátovou nemocnici v Rychnově nad Kněžnou. Nemocnice disponují 1500 lůžky a mají přes 2000 zaměstnanců. Roční obrat nemocnic je kolem dvou miliard korun.

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?