Nový terapeutický systém pro akutní dialýzu

8. 6. 2015 8:21
přidejte názor
Autor: Redakce
Na IX. Kongresu České společnosti intenzivní medicíny, který se uskutečnil v závěru května v Hradci Králové, představila společnost Fresenius Medical Care nový přístroj, který u pacientů v kritickém stavu aplikuje léčbu regionální citrátovou antikoagulací.


Nový terapeutický systém multiFiltratePRO pro kontinuální náhradu funkce ledvin (CRRT – Continuous renal replacement therapy) je určen pacientům v kritickém stavu na jednotkách intenzivní péče, kdy pro záchranu jejich života je nutno aplikovat léčbu regionální citrátovou antikoagulací Ci-Ca®, která zlepšuje antikoagulaci a snižuje riziko krvácivých komplikací.

Přístroj multiFiltratePRO navazuje na původní koncept přístroje multiFiltrate Ci-Ca®. Jak společnost Fresenius Medical Care uvedla, díky inteligentní technologii a softwarové kvalitě nový přístroj umožňuje spolehlivou, efektivní a maximálně bezpečnou léčbu. Všechny úpravy zohledňují požadavky vyplývající z každodenní reality oddělení intenzivní péče, jež kladou důraz především na bezpečnost pacienta, snadnou obsluhu a ekonomický provoz a využití přístroje.

Přístroj multiFiltratePRO je charakteristický svojí ergonomickou a snadno manipulovatelnou konstrukcí. Zahrnuje řadu prvků umožňujících efektivní léčbu akutního selhání ledvin: od velké obrazovky s dostatečně čitelnými parametry na dotykovém monitoru přes plnou integraci ohřívačů do přístroje, možnosti nastavení objemů roztoků a úpravy pump až po „Care-Mode“ systém pro zabránění nechtěných alarmů. Modul Ci-Ca® je integrovanou součástí systému multiFiltratePRO. Jak společnost uvedla, na českém trhu bude dostupný od července.

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?