Nový ultrazvuk a transportní lehátka pro FNKV

30. 10. 2017 14:19
přidejte názor
Autor: Redakce

Díky dotaci Magistrátu hl. města Prahy v hodnotě 1 300 000 Kč pro Lékařskou pohotovostní službu (LPS) zakoupila Fakultní nemocnice Královské Vinohrady nové zdravotnické prostředky pro zkvalitnění péče o pacienty.




Pořízen byl víceúčelový přenosný ultrazvukový přístroj v hodnotě milionu Kč a tři moderní transportní lehátka v celkové hodnotě 300 tisíc Kč. Dotaci slavnostně předal Ing. Radek Lacko, radní Prahy pro oblast zdravotnictví a bydlení, do rukou doc. MUDr. Roberta Grilla Ph. D., MHA, ředitele FNKV. „Velké poděkování patří Magistrátu hl. m. Prahy, který svou dotací posunul kvalitu péče na LPS. V roce 2016 jsme ošetřili přes 20 tisíc pacientů, což je v průměru 56 akutních pacientů denně. Toto číslo nás řadí na druhé místo v počtu ošetřených pacientů v Praze. V našem případě se tedy jedná o pomoc zařízení, kde jsou kladeny vysoké nároky na péči o pacienty, ale i zaměstnance,“ řekl prof. MUDr. Ivan Rychlík, CSc., FASN, FERA, přednosta I. Interní kliniky.

„Jsem moc rád, že se mi podařilo v Zastupitelstvu hlavního města Prahy prosadit poměrně bohatý dotační balík pro pražské nemocnice. V případě Fakultní nemocnice Královské Vinohrady se jedná o multifunkční ultrazvuk a speciální lůžka. Věřím, že vybavení přispěje k perfektní diagnostice, zvýší komfort pacientů a ulehčí práci zdravotním sestřičkám při manipulaci s lehátky,“ řekl Ing. Radek Lacko.

Radek Lacko a Robert Grill

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?