Nový vlastník chce zlepšit pověst nemocnice

22. 6. 2004 0:00
přidejte názor
Autor: Redakce
Za několik dní převezme Nemocnici s poliklinikou v Lounech nový vlastník a provozovatel, soukromá pražská Nemocnice svaté Alžběty. Jaké plány s ní má? Jedním z hlavních cílů je zlepšit pověst nemocnice, říká Jiří Macháček, jednatel společnosti...


Louny -

Proč jste se rozhodli koupit nemocnici v Lounech?

Naši akcionáři rozhodli o rozšíření aktivit. Před více než měsícem došlo k podpisu kupní smlouvy na lounskou nemocnici. Samozřejmě máme ještě další aktivity mimo Louny, ale o nich bych nerad mluvil.

Co vlastně dělá Nemocnice svaté Alžběty?

Společnost sídlí v Praze u Karlova náměstí v areálu z roku 1734. V současné době je tam ambulatní část a lůžka dlouhodobé péče. Těch je celkem šedesát.

Jaké změny pro Louny připravujete?

Nechystáme nic zásadního. Do areálu časem umístíme různé další komerční aktivity, související se zdravotní péčí a službami pro pacienty.

Dotknou se změny personálu?

Ne. Personální změny nejsou zapotřebí. Současné vedení má naši plnou podporu a důvěru. Od začátku roku, kdy byl do funkce ředitele jmenován Jaroslav Staněk, se v Lounech udělala spousta práce. Po personální stránce nám ovšem chybí dost lékařů, ostatního personálu máme dost. Rozhodně se nechystá nějaké propouštění nebo jiné masivní personální změny. Obměna zaměstnanců je zcela přirozená - sestry přicházejí a odcházejí - tak jako všude.

Jaké budou první kroky po převzetí zařízení společností Nemocnice svaté Alžběty?

Dozvěděl jsem se, že Nemocnice s poliklinikou v Lounech nemá příliš dobrou pověst. Prioritou pro nás bude ji zlepšit. Místní lidé zastávají různé názory na úroveň a kvalitu péče o pacienty. Chceme lidem vrátit důvěru v toto zdravotnické zařízení a zlepšit jeho image.

Chystáte se obnovit některá oddělení, uzavřená loni v létě? Například gynekologii či dětské oddělení?

Prozatím ne. Zavázali jsme se, že budeme provozovat nemocnici pět let minimálně v tom rozsahu, v jakém ji přebíráme. Navrácení odborných pracovišť se obecně nebráním, ale poptávka by však musela být enormní. Budeme v kontaktu s lounským starostou Janem Kernerem, který nám bude na pravidelných schůzkách předávat své poznatky o potřebě například porodnice. Velký problém by však byl hlavně v opětovném uzavření smluv se zdravotními pojišťovnami.

DÁLE ČTĚTE:
Nemocnice Louny už má vlastníka
V Lounech se pokoušejí zachránit místní nemocnici

ZDENĚK PLACHÝ, Deník Lučan

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?