Nový web FN Olomouc usnadní a zrychlí hledání informací

24. 5. 2019 8:40
přidejte názor
Autor: Redakce
Snadnější a rychlejší vyhledávání informací nabízí nové internetové stránky Fakultní nemocnice Olomouc, které toto největší zdravotnické zařízení v Olomouckém kraji zprovoznilo tento týden. Nový web nemocnice bude postupně doplněn o prezentace jednotlivých klinik a oddělení. Sdělila to vedoucí marketingu FN Olomouc Veronika Jeřábková.


Dosavadní internetové stránky FN Olomouc fungovaly 12 let a podle vedení bylo nutné je přizpůsobit aktuálním trendům. Při koncipování nového webu odborníci prostudovali statistiky Google Analytics. Z nich podle Jeřábkové vyplynulo, že velká část uživatelů nemíří přímo na stránky klinik a oddělení, nýbrž k rychlé orientaci v množství informací používá vyhledávání. "To však dosud na stránkách nemělo adekvátní pozici a prostor a nefungovalo tak, jak by na moderních stránkách mělo," uvedla Jeřábková.

Nová webová prezentace FN Olomouc je proto postavena na rychlé orientaci ve velkém množství údajů pomocí vyhledávače. "Nový web automaticky zaznamenává cestu uživatele po vyhledávání a sbírá data o jeho kompletní návštěvě tak, aby se systém mohl učit vytvářet nové vztahy mezi výsledkem a vyhledávanou frází. Pak stačí zadat jen část hledaného termínu či názvu pracoviště a požadované informace si vybrat ve výsledku vyhledávání," podotkla Jeřábková.

Inspirací při tvorbě nového webu FN Olomouc byly podle Jeřábkové internetové stránky některých prestižních zahraničních nemocnic, například amerických Mayo Clinic, Cleveland Clinic nebo Rush University Medical Center.

FN Olomouc je šestou největší nemocnicí v zemi. Má k dispozici pět desítek pracovišť, na 1200 lůžek a 3500 zdravotnických i nezdravotnických zaměstnanců a patří do sítě devíti fakultních nemocnic, které řídí ministerstvo zdravotnictví.

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?