Novým ředitelem Chrudimské nemocnice se stal Vladimír Ninger

29. 3. 2013 7:32
přidejte názor
Autor: Redakce
Novým ředitelem Chrudimské nemocnice se stal dosavadní přednosta chirurgického oddělení Vladimír Ninger. Ve funkci nahradil Tomáše Vondráčka, který rezignoval na konci ledna. Ningera jmenovala rada Pardubického kraje také do představenstva nemocnice, řekl novinářům hejtmanův náměstek Roman Línek (Koalice pro Pardubický kraj).


Novému řediteli je 49 let, deset let je přednostou chirurgického oddělení nemocnice. Je uznávaným odborníkem na laparoskopickou chirurgii a členem výboru České chirurgické společnosti. Působí také jako pedagog na lékařských fakultách. V představenstvu nemocnice už v minulosti dva roky pracoval.

„Výběrové řízení suverénně vyhrál. Splňuje na jedné straně erudici osobnosti lékařského formátu a zároveň je člověkem, který je schopen se podílet na scénáři transformace akutní lékařské péče v kraji,“ uvedl Línek.

Neobsazené je zatím místo ředitele Svitavské nemocnice. Pavel Havíř, který je zastával, se stal předsedou představenstev všech pěti nemocnic Pardubického kraje. Podle Linka by nový ředitel mohl být znám po ukončení výběrového řízení na konci dubna.

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?