Novým ředitelem jičínské nemocnice je chirurg Tomáš Jedlička

6. 1. 2015 8:15
přidejte názor
Autor: Redakce
Novým předsedou představenstva Oblastní nemocnice Jičín se stal chirurg Tomáš Jedlička. Dosavadní ředitelka nemocnice Dana Kracíková odstoupila ke konci roku 2014 z funkce, po loňských komunálních volbách se stala starostkou Železnice na Jičínsku.


ČTK o tom informoval Michal Friček z tiskové oddělení hejtmanství.

„Tomáš Jedlička vedl jako ředitel dvě oblastní nemocnice, a to s velmi dobrými výsledky. Jako lékař a dlouholetý manažer je i přirozenou autoritou u odborné veřejnosti. Vést velkou společnost, jakou bezpochyby Oblastní nemocnice Jičín je, bude pro něj další životní výzva,“ uvedl Jiří Skřivánek, šéf Zdravotnického holdingu Královéhradeckého kraje, který řídí činnost krajských nemocnic. Chirurg Jedlička vedl 15 let nemocnici v Hořovicích a pět let nemocnici Mělník. Aktivně působil v Asociaci českých a moravských nemocnic.

Oblastní nemocnice Jičín je rozložena do dvou areálů - v Jičíně a v Novém Bydžově, celkem má 508 lůžek, z toho 362 akutních a 146 lůžek následných. Kraj loni na podzim vypsal tendr na dodavatele projektové dokumentace k investici asi za 300 milionů korun, který by měl v jičínské nemocnici opravit a dostavět objekt bývalé interny pro potřeby laboratoří, onkologie a oddělení hemodialýzy. Stavba by mohla začít v roce 2016.

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?