Novým ředitelem nemocnice ve Frýdlantu se stal Benedikt

2. 5. 2014 8:14
přidejte názor
Autor: Redakce
Bývalý ředitel krajské pobočky Všeobecné zdravotní pojišťovny (VZP) v Liberci Jiří Benedikt je od čtvrtka novým ředitelem soukromé nemocnice ve Frýdlantu na Liberecku. Chce využít polohy nemocnice a více lákat i klienty ze zahraničí.


„Přebírám velkou zodpovědnost za 24.000 obyvatel Frýdlantska. Nemocnice by však měla přilákat více pacientů z širšího okolí a to i z Polska, případně z Německa,“ uvedl Benedikt, který nahradil ve funkci Aleše Stránského.

Nový ředitel neplánuje omezení lékařské péče, spíše naopak. „Rozsah služeb chci nejen zachovat, ale postupně i zkvalitňovat a rozšiřovat, především v oborech, v nichž si lékaři a zdravotničtí pracovníci vedou dobře,“ dodal. Zdravotnické zařízení se 126 lůžky a 200 zaměstnanci má nyní ARO, internu, chirurgii a také gynekologii, které loni hrozilo uzavření. Nakonec ale zůstala po dohodě s VZP zachována, lůžka však má společná s chirurgií. V minulém roce bylo ve Frýdlantu hospitalizováno přes 4000 pacientů a lékaři provedli na 2000 operací.

Areál nemocnice ve Frýdlantu patří městu, provoz až do loňského roku zajišťovala soukromá společnost složená převážně ze zdravotníků. Od července 2013 je jediným společníkem Nemocnice Frýdlant akciová společnost Euroclinicum. Výsledky hospodaření za minulý rok zatím známé nejsou.
V Libereckém kraji je osm nemocnic, soukromá je vedle Frýdlantu už jen nemocnice v Tanvaldu na Jablonecku.

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?