Nymburk dokončuje opravy polikliniky za 22 milionů Kč

25. 6. 2015 8:14
přidejte názor
Autor: Redakce
Nymburk dokončuje rekonstrukci polikliniky na sídlišti Drahelice za více než 22 milionů korun. Město nechalo zateplit fasádu i střešní plášť polikliniky a vyměnit okna, po letních prázdninách se provoz polikliniky vrátí do původního režimu. ČTK to řekl radní Nymburka Zdeněk Vocásek (ODS). Asi 40 procent nákladů zaplatí dotace z evropských fondů.


Provoz ambulancí při opravách podle Vocáska nebyl příliš narušen. „Lékaři dostali rozpisy, takže tam docházelo k drobným úpravám jednotlivých ambulancí. Investice je před dokončením, převzetí proběhne v průběhu července,“ dodal radní.

Město opravuje také interní oddělení nemocnice. Za tuto rekonstrukci zaplatí více než 20 milionů korun, původně se přitom plánovalo pouze se sedmi miliony. Rekonstrukce měla skončit loni v září, město ale zjistilo, že původní projektová dokumentace je nevyhovující a nechalo projekt přepracovat. Podle nového harmonogramu by opravy interny měly skončit ve čtvrtém čtvrtletí tohoto roku. „Projektová dokumentace by měla být hotová a mělo by se vypsat výběrové řízení na zhotovitele,“ dodal Vocásek.

V květnu v nemocnici začala i rekonstrukce části pavilonu H, kde vznikne oddělení následné intenzivní péče. Sloužit bude například lidem, kteří potřebují podporu pro selhané orgány nebo rehabilitaci. Oddělení bude provozovat firma Chronicare, která jej opraví přibližně za 20 milionů korun a bude platit nemocnici roční nájemné tři miliony korun. Hotovo má být na konci srpna.

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?