Nymburk začne na začátku příštího roku opravovat polikliniku

18. 11. 2014 8:13
přidejte názor
Autor: Redakce
Nymburk začne počátkem příštího roku opravovat polikliniku na sídlišti Drahelice za 22 milionů korun. Vybraného dodavatele ještě musí schválit městská rada a poté s ním bude podepsaná smlouva. Město nechá polikliniku kompletně zateplit, včetně střešního pláště, a vyměnit okna.


ČTK to řekl radní Nymburka Zdeněk Vocásek. Asi 40 procent nákladů zaplatí dotace z evropských fondů.

Poliklinika bude opravena do konce roku 2015, provoz ambulancí by při rekonstrukci neměl být výrazněji narušen. Podle Vocáska se některé ordinace zavřou jen na jeden den kvůli výměně oken.

Poliklinika je podle něj jedním z několika městských objektů, které by se hlavně kvůli úspoře energií měly zateplit. Dalšími jsou základní školy, nemocnice nebo bazén. „Předpokládám, že rada města schválí výběr dodavatele, následuje podpis smlouvy a plnění by mohlo probíhat podle toho, jaké budou klimatické vlivy, od začátku příštího roku,“ doplnil Vocásek.

V Nymburku se začaly na začátku října zateplovat i budovy Střední odborné školy a Středního odborného učiliště. Náklady na práce ve výši téměř 44 milionů korun zaplatí evropské fondy a Středočeský kraj. Dokončuje se také zateplení Základní školy Letců R.A.F.

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?