Nymburská nemocnice je v zisku, platy personálu vzrostly

26. 5. 2016 8:13
přidejte názor
Autor: Redakce
Platy lékařů, sester a dalšího zdravotnického personálu v Nemocnici Nymburk vzrostly zhruba o pět procent, a to navzdory investičnímu rozvoji nemocnice. Ta navíc za minulý rok vykázala zisk kolem milionu korun. Nemocniční lékaři nyní berou v průměru kolem 45.000 korun, sestry pak 26.500 Kč.


„Současný nárůst tarifních mezd je výsledkem kolektivního vyjednávání a já jsem velice ráda, že jsme k němu mohli přistoupit. Jsem přesvědčena, že si jej naši zaměstnanci zaslouží, jednak za standardně výbornou práci, kterou odvádějí, a kromě toho i za flexibilitu, s jakou přistupují ke ztíženým podmínkám, jež jim přináší rozsáhlá rekonstrukce pavilonů B, C a D,“ uvedla jednatelka nemocnice Alena Havelková.

V rekonstruovaných pavilonech je interna, s dokončením prací se podle mluvčí počítá na přelomu května a června. Celkové náklady jsou 23,5 milionu korun bez DPH. Interní oddělení bude mít po rekonstrukci 60 lůžek s přímým spojením na operační sály. Jediným investorem je město Nymburk.

Podle Havelkové se v kladných číslech nemocnici podrželo udržet i přes zhruba sedmimilionové investice do hmotného i nehmotného majetku, které loni učinila. Nakoupila například zdravotnické přístroje za pět milionů korun. „Jejich nákup řešil především zvýšení parametrů diagnostiky a zajištění nejvyšší míry bezpečnosti na gynekologicko-porodnickém oddělení, zajištění provozu JIP po dislokaci na dvě pracoviště a zajištění akreditace oddělení patologie,“ uvedla Havelková.

Nemocnice investovala také do nábytku, IT techniky, zařízení koupelen a podobně. Dalších pět milionů loni putovalo do oprav a údržby majetku.

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?