Nymburská nemocnice má novou internu, v modernizaci pokračuje

11. 2. 2016 8:13
přidejte názor
Autor: Redakce
Nymburská nemocnice slavnostně otevřela novou internu v rekonstruovaném pavilonu D. Jediným investorem je město Nymburk, náklady na modernizaci včetně nového přístrojového vybavení činí 15,2 milionu korun.


Rekonstrukce interního oddělení bude pokračovat až do konce května, kdy budou zmodernizovány i budovy B a C. Celkové náklady včetně již upravené budovy D jsou 23,5 milionu korun bez DPH. Interní oddělení bude potom celkem čítat 60 lůžek s přímým spojením na operační sály.

„V současné chvíli již může interna využívat celkem 24 standardních lůžek, přičemž na prvním patře je umístěno 11 lůžek pro mužské pacienty, o patro výše pak 13 pro ženy. Součástí pavilonu D je také sedm lůžek interní jednotky intenzivní péče,“ jednatelka Nemocnice Nymburk Alena Havelková.

Nemocnice hledá využití také pro budovu E, která po dobu modernizace slouží právě pacientům interny a dříve zde bylo umístěno dětské oddělení. Podle Havelkové jsou zadány studie, které bude ještě vedení nemocnice posuzovat s primariátem.

Nemocnice v Nymburku kromě interny zahrnuje gynekologicko-porodní oddělení a chirurgii. „Přejeme si, aby nemocnice byla nadregionální a měla zvuk i mimo Nymbursko,“ uvedl při slavnostním otevření starosta města Tomáš Mach.

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?