O křeslo viceprezidenta ČLK usiluje pět kandidátů

13. 11. 2006 12:14
přidejte názor
Autor: Redakce
Sjezd ČLK, na kterém se o postu viceprezidenta rozhodne se koná za dva týdny. Podle ČTK není vyloučeno, že vzhledem k situaci uvnitř komory budou někteří delegáti požadovat odvolání stávajícího prezidenta ČLK Milana Kubka...


O funkci viceprezidenta České lékařské komory se uchází zatím pět kandidátů. Svou kandidaturu oznámili: Lubomír Nečas (dvaapadesátiletý internista ze Zlína, člen Sdružení praktických lékařů ), Roman Flašar (pětačtyřicetiletý soukromý neurolog z Brna, kandidát Sdružení ambulantních specialistů), Aleš Herman (pětačtyřicetiletý kardiolog z Pardubic, primář pardubické nemocnice a předseda vědecké rady ČLK), Karel Beneš (pětapadesátiletý cévní chirurg v ÚVN v Praze) a poslední známý kandidát Tomáš Rozsíval. Pětapadesátiletý Tomáš Rozsíval má soukromou praxi ORL v Opavě, kde byl i zdravotním radou.

ČLK je bez viceprezidenta od minulého sjezdu, kdy odstoupila Helena Fousková.

Sjezd ČLK, na kterém se o postu viceprezidenta rozhodne se koná za dva týdny. Podle ČTK není vyloučeno, že vzhledem k situaci uvnitř komory budou někteří delegáti požadovat odvolání stávajícího prezidenta ČLK Milana Kubka. „Sjezd se bude scházet v situaci, kdy je komora velmi rozpolcená, část bude útočit na stávající představenstvo a jiná část na pozici prezidenta komory. Od toho, jak ty útoky dopadnou, se bude odvíjet i volba viceprezidenta,“ řekl ČTK bývalý mluvčí ČLK a organizátor lékařských protestů Jan Jelínek.

(iso), www.Zdravi.Euro.cz

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?