O nezdravých potravinách ve školách opět jednala ministerstva

13. 8. 2015 8:26
přidejte názor
Autor: Redakce
O vyhlášce vymezující nezdravé potraviny, které se podle novely školského zákona nebudou smět od 1. září prodávat ve školách a školských zařízeních, dnes znovu jednali zástupci ministerstev školství a zdravotnictví.


Ministerstvo školství má k návrhu výhrady, které by měl spolupracující resort příští týden do návrhu zapracovat. ČTK o tom informovalo tiskové oddělení ministerstva školství.

Jeho cílem je podle tiskové zprávy především srozumitelná a jednoznačná vyhláška pro školy, jejíž dodržování bude možné kontrolovat. „Pro legislativní ukotvení je také důležité, aby vyhláška přispěla k zdravějšímu životnímu stylu dětí, žáků a studentů a nepředstavovala pro podnikatele zvýšenou administrativní zátěž,“ uvedlo ministerstvo.

Konkrétní termín, kdy bude vyhláška schválena, v tuto chvíli zatím nepadl. Záleží na vývoji jednání. Pak budou informovány školy i odborná veřejnost.

Novela školského zákona, která byla schválena ještě v době úřadování ministra Marcela Chládka (ČSSD), by měla zamezit prodeji nezdravých potravin a nápojů ve školních bufetech i automatech. Jejich nabídka může být jednou z příčin vyššího počtu obézních dětí.

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?