Oblastní nemocnici Trutnov povede exšéf lázní Roman Koudele

6. 2. 2014 8:10
přidejte názor
Autor: Redakce
Oblastní nemocnici v Trutnově povede bývalý ředitel Státních léčebných lázní Janské Lázně Roman Koudele. Do ředitelského křesla by měl usednout nejpozději 1. března, jeho jmenování potvrdilo 4. února představenstvo nemocnice.


ČTK o tom informovala mluvčí hejtmanství Eva Jouklová. Trutnovskou nemocnici od loňského prosince dočasně vedla ředitelka jičínské nemocnice Dana Kracíková.

„Komise minulý týden vybírala z devíti uchazečů,“ uvedla krajská radní pro zdravotnictví Jana Třešňáková. Koudele působil od roku 1981 do loňského května ve Státních léčebných lázních v Janských Lázních - nejprve jako lékař na oddělení balneologie a fyziatrie a od roku 1990 na pozici ředitele.

Z funkce ředitele lázní ho odvolalo ministerstvo zdravotnictví kvůli údajně soustavnému zhoršování ekonomické situace lázní. Koudele také uvedl, že je ve hře uzavření dětské léčebny Vesna, což vyvolalo protesty rodičů. Do čela lázní ministerstvo poté postavilo krizového manažera Josefa Šimurdu. Novým ředitelem lázní se od 1. listopadu stal někdejší šéf Léčebných lázní Bohdaneč Rudolf Bubla.

Krajskou trutnovskou nemocnici od roku 1996 vedl Martin Limburský, který z osobních důvodů na začátku října skončil. Nemocnice má přes 600 zaměstnanců a patří tak k největším zaměstnavatelům v regionu.

Královéhradecký kraj také v polovině ledna oznámil, že vyhlásí výběrové řízení na šéfa Zdravotnického holdingu Královéhradeckého kraje, který řídí krajské nemocnice. Řízením holdingu je prozatímně pověřen ředitel náchodské nemocnice Miroslav Vávra.

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?