Ocenění Sestra roku převezmou dnes na Žofíně nejlepší sestry

28. 2. 2012 8:17
přidejte názor
Autor: Redakce
Ocenění Sestra roku převezmou dnes večer na galavečeru v pražském paláci Žofín nejlepší představitelky oboru. Záštitu nad oceněním, které letos podvanácté vyhlásil odborný časopis Sestra, mají Dagmar Havlová za Nadaci Dagmar a Václava Havlových VIZE 97 a pražský primátor Bohuslav Svoboda. Sestrám přijde pogratulovat ministr zdravotnictví Leoš Heger (TOP 09) a zazpívá jim zpěvák Petr Kolář.


Uděleny budou tituly Sestra v nemocniční a ambulantní péči, Sestra v sociální péči a Sestra ve výzkumu a vzdělávání. Osm finalistek a jeden finalista se o vítězství utkají ve finálovém večeru. Uděleno bude také čestné ocenění za celoživotní dílo v ošetřovatelství a na základě hlasování široké veřejnosti vyhlášena Sestra mého srdce.

Soutěž o Sestru roku je dvoukolová, v prvním kandidátky navrhli jejich kolegové, nadřízení, lékaři, zástupci odborných společností i sami pacienti. V druhém kole na závěrečném galavečeru vybírá vítěze odborná porota z předních českých lékařů, špičkových sester a politiků.

Finalistky a jeden finalista museli pro zařazení do závěrečného klání splnit kritéria soutěže, což je nadstandardní přístup při zvládání náročných situací, vykonání výjimečného činu v každodenní ošetřovatelské praxi nebo intenzivní činnost ke zkvalitňování vzdělávacího systému.

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?