Ocenění za inovaci jícnového stentu

19. 5. 2014 0:00
přidejte názor
Autor: Redakce

Nejlepší z českých inovátorů se jezdí inspirovat do centrály společnosti 3M v USA. Letos v únoru tam byli zástupci firmy, která tuto cenu získala za vynález degradabilního jícnového stentu.




Již třetí rok v řadě se vítězové soutěže „Česká inovace“ vydali na „Cestu za inovací“ do americké centrály globální technologické společnosti 3M. Cílem cesty byla návštěva inovačního centra, seznámení se s nejnovějšími objevy, otevřená diskuse s tamními experty a v neposlední řadě také načerpání inspirace.
Soutěž „Česká inovace“ je rozdělena do několika kategorií, které zohledňují jak fázi, ve které se inovační nápad nachází, tak skutečnost, zda se jedná o jednotlivce, nebo firmu, případně i velikost firmy. Z celé soutěže vzejde jeden absolutní vítěz, kterého si zvolí účastníci festivalu „Česká inovace“.
3M Česko poskytuje každoročně absolutnímu vítězi soutěže hlavní cenu v podobě „Cesty za inovací“, návštěvu hlavního inovačního centra společnosti v americké Minnesotě. V letošním roce se cesty za inovací účastnila firma ELLA-CS, s. r. o., která zvítězila v soutěži „Česká inovace“ s vynálezem degradabilního jícnového stentu s degradabilním potahem.

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?