Odboráři Rokycanské nemocnice a.s. odvolali stávkovou pohotovost

30. 3. 2017 8:29
přidejte názor
Autor: Redakce
Stávková pohotovost v Rokycanské nemocnici a.s. skončila. Mzdy se zvýší všem zaměstnancům.


Stávku odboráři odvolali na odborové konferenci, kde je předsedkyně představenstva nemocnice MUDr. Hana Perková, MBA, a radní Plzeňského kraje zodpovědná za zdravotnictví Ing. Milena Stárková ujistily, že 10% zvýšení základních mezd od 1. ledna 2017 dostanou všichni zaměstnanci nemocnice, tedy i nezdravotníci, jimž bylo původně upřeno. Slib byl zakotven v kolektivní smlouvě, která byla na konferenci podepsána.

Všichni nezdravotníci dostanou zvýšení vyplacené zpětně. Nezdravotničtí pracovníci, kterých je v Rokycanské nemocnici kolem 70, měli v roce 2015 průměrnou mzdu 13 561 Kč a v roce 2016 činila 13 917 Kč
Jednání odborové konference se zúčastnili také předsedkyně Odborového svazu zdravotnictví a sociální péče ČR Bc. Dagmar Žitníková, místopředsedkyně svazu Ing. Ivana Břeňková a regionální pracovník Bc. Václav Matoušek.

Jde o velký úspěch odborové organizace, především jejího předsedy Františka Kuneše, i odborového svazu. Nízké odměňování nezdravotnických pracovníků a nezvyšování jejich mezd je v Rokycanské nemocnici dlouhodobým problémem, který se už loni a předloni odbory snažily velmi usilovně řešit, ale plné zvýšení mezd tak, jak bylo dohodnuté s vládou, se tehdy prosadit nepodařilo.

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?