Oddělení zůstanou, ujistil Vyzula

14. 3. 2014 8:12
přidejte názor
Autor: Redakce
Fungují správně, nebo je potřeba zasáhnout? To mimo jiné zjišťoval bývalý šéf Masarykova onkologického ústavu a současný předseda parlamentního výboru Rostislav Vyzula (Ano). Včera dorazil na Hodonínsko zkontrolovat nemocnice. Při návštěvě ubezpečil, že rušení oddělení není v plánu.


„Chtěl bych při setkáních s lidmi slyšet, jestli je vše v pořádku. Zajímá mě problematika tří zdravotnických zařízení, která leží blízko sebe, tedy v Břeclavi, Kyjově a Hodoníně,“ řekl jednašedesátiletý lékař a politik.

Podle něj je důležitý průzkum fungování českého zdravotnictví se zaměřením na dostupnost zdravotnické péče.

„Kolik potřebujeme nemocnic a jaké obory? Nemáme koncepci, na které se dá stavět. Chceme zdravotnictví, které bude solidární a dostupné všem lidem, a přitom jde vidět, že z třistamiliardového balíku se stále něco ztrácí. A nevíme kam. Za ty peníze můžeme mít lepší. Přesto si ale myslím, že financí potřebujeme víc,“ sdělil rodák z Hané a upozornil, že zdravotnická oblast sousedního Rakouska spotřebovává ještě o dvě stě miliard víc.

Vyzula se v Hodoníně zajímal také o kandidáty za Ano pro komunální volby. „Cesta je organizovaná přes oblastní a místní organizace, takže jde i o jejich podporu. Je potřeba hledat nové tváře a slušné lidi a jít s nimi do komunálních voleb,“ uvedl.

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?