Ohrazení proti tvrzení blanenské nemocnice

11. 1. 2012 14:47
přidejte názor
Autor: Redakce
Boskovická nemocnice se ohrazuje proti tvrzení ředitelky blanenské nemocnice Vladimíry Danihelkové.


Tento týden média zveřejnila článek s názvem Spolupráce mezi nemocnicemi skřípe, kde ředitelka blanenské nemocnice Vladimíra Danihelková uvedla: „Není to tak, že bychom neplnili memorandum. Ale přehnaná spolupráce tam opravdu není, protože máme podepsanou smlouvu i s pracovištěm na vyšší úrovni, Vojenskou nemocnicí v Brně. A i když pacientům Boskovice doporučíme, stejně si nakonec vybírají sami. Hledají si na internetu reference a podobně.“

„Vojenská nemocnice Brno je kvalitní zdravotnické zařízení, ale není to vyšší pracoviště,“ říká ředitel boskovické nemocnice Rostislav Verner, který pracoval ve vojenské nemocnici jako vojenský lékař a tamní situaci dobře zná.

Vojenská nemocnice je nemocnicí okresního typu obdobně jako ta v Boskovicích. Disponuje sice navíc některými odbornostmi (psychiatrie, ORL, oční, neurologie, kožní), některé jí však oproti Nemocnici Boskovice zase chybí (ortopedie, patologie, gynekologie, transfuzní oddělení, lůžkové ARO). Nejedná se tudíž o pracoviště vyššího typu, kterými jsou fakultní nemocnice.

Podle ředitele boskovické nemocnice Rostislava Vernera opravdu nefunguje memorandum o vzájemné spolupráci a z rozhovorů s některými pacienty ví, že blanenská nemocnice je cíleně posílá právě do Vojenské nemocnice Brno, ne do Boskovic.

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?