Opavský magistrát nesouhlasí s přejmenováním Slezské nemocnice

11. 6. 2014 8:15
přidejte názor
Autor: Redakce
Opavský magistrát zásadně nesouhlasí s případným přejmenováním Slezské nemocnice. Touto myšlenkou se zabývá úřad Moravskoslezského kraje, který zvažuje sjednocení názvů krajských příspěvkových organizací.


Podle opavského primátora Zdeňka Jiráska (ČSSD) se rada města jednohlasně vyslovila proti tomuto záměru. Kraj uvedl, že vše je zatím v teoretické rovině.

Slezská nemocnice by se podle plánů mohla jmenovat Krajská nemocnice, popřípadě Krajská slezská nemocnice. Mluvčí krajského úřadu Petra Špornová ČTK řekla, že oficiálně ani neoficiálně nebylo rozhodnuto o změně názvu Slezské nemocnice. „Myšlenka sjednocení názvů krajských příspěvkových organizací je zatím pouze v rovině teoretické a nelze předjímat, zda bude někdy v budoucnu realizována,“ řekla.

Jirásek dodal, že město i v budoucnu udělá vše pro to, aby podobné plány nebyly uskutečněny. „Budeme kontaktovat hejtmana. Osobně to považuji za mimořádně nešťastné. Jde o dlouhodobý název, který je součástí historické tradice,“ řekl.

Připustil ale, že z kraje zatím neobdržel žádnou oficiální informaci o případné změně názvu nemocnice. „Obrátil se na nás s dotazem občan Opavy. Spojil jsem se i s ředitelem nemocnice. Ten mě informoval, že byl požádán o vyčíslení nákladů spojených s přejmenováním,“ dodal Jirásek.

Od roku 2003 je zřizovatelem Slezské nemocnice v Opavě Moravskoslezský kraj. Zdravotnické zařízení disponuje 650 lůžky a jeho provoz zajišťuje 1200 zaměstnanců.

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?