Operační sály Litomyšlské nemocnice budou šest týdnů zavřené

20. 11. 2018 14:30
přidejte názor
Autor: Redakce
Operační sály Litomyšlské nemocnice budou od 28. listopadu do 9. ledna uzavřené. Příčinou je modernizace centrální sterilizace v nemocnici, bez níž nelze zákroky provádět. Po dobu plánované rekonstrukce se budou akutní operační zákroky dělat v nemocnici v blízkých Svitavách, uvedla v tiskové zprávě Alena Františková z oddělení komunikace a marketingu společnosti Nemocnice Pardubického kraje.


Pracoviště sterilizace čeká rekonstrukce prostor a především výměna klíčových technologií. Dostane nové přístroje, které umožní například elektronickou evidenci procesu nebo výkonnější myčku. Úpravy se budou týkat i operačních sálů a zázemí. Náklady dosáhnou 1,8 milionu korun.

Centrální sterilizace zajišťuje, aby všechny nástroje, které se používají během operací, při vyšetřeních nebo ambulantních zákrocích, byly sterilní a bezpečné pro pacienty i personál. Na ostatní provoz plánovaná rekonstrukce vliv nemá, drobné ambulantní výkony se budou provádět nadále. V případě, že lékař vyhodnotí, že je u pacienta nutný akutní operační výkon, převezme jej Svitavská nemocnice.

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?