Opilým lékařům by mohlo v ordinování zabránit předběžné opatření. Pozastaví jim praxi

2. 9. 2014 8:22
přidejte názor
Autor: Redakce
Česká lékařská komora chce účinněji postihovat doktory, kteří pracují opilí. Podle jejich návrhu by takový lékař nesměl až několik měsíců ordinovat, dokud nepřinese potvrzení, že už problémy s alkoholem nemá.


Markéta CHALOUPSKÁ, redaktorka: Podle Michala Sojky z České lékařské komory praxi lékařů alkoholiků dnes nezastaví ani policejní obvinění. A proto chce komora zavést takzvané předběžné opatření.

Michal SOJKA, Česká lékařská komora: Není vlastně jakoby cílem tohoto procesu toho lékaře zlikvidovat, protože to, že někdo pije, může být věc dočasná.

Markéta CHALOUPSKÁ, redaktorka: O změně zákona už zástupci komory vyjednávají s ministrem zdravotnictví Svatoplukem Němečkem z ČSSD.

Jan ŠTOLL, mluvčí resortu zdravotnictví: Mohu potvrdit, že stále probíhají jednání o tomto, konkrétní body však ještě nebudeme v tuto chvíli konkretizovat.

Markéta CHALOUPSKÁ, redaktorka: Říká mluvčí úřadu Jan Štoll. Sdružení praktických lékařů proti návrhu nic nemá. Chce ale, aby komora jasně prokázala, že jde o lékaře alkoholika.

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?