Opravený pavilon ušetří ročně statisíce korun za energie

26. 11. 2013 8:13
přidejte názor
Autor: Redakce
Statisíce korun ročně hlavně za teplo ušetří jihlavská nemocnice díky dokončené opravě pavilonu dlouhodobě nemocných. Součástí několik měsíců trvající rekonstrukce bylo mimo jiné zateplení budovy a výměna oken. Hospitalizovaní pacienti budou mít také větší komfort.


ČTK to sdělila mluvčí nemocnice Monika Zachrlová.

Budova, která je v provozu od roku 1988, už nevyhovovala technickým požadavkům na tepelnou pohodu a měla vysoké náklady na provoz. Je v ní umístěno také oddělení paliativní péče, rehabilitační oddělení a hemodialýza. Rekonstrukce začala letos v létě. Během několika týdnů dělníci vyměnili okna a dveře, opravili střechu a balkony a zateplili plášť budovy. „Díky zateplení by se měly ušetřit statisíce korun ročně na energiích,“ uvedla mluvčí.

Oprava pavilonu stála 19,5 milionu korun. Většinu nákladů uhradila evropská dotace, přispěl Kraj Vysočina i stát. Nemocnice plánuje na příští rok rekonstrukci diagnostického pavilonu, jedná se také o opravě vnitřní části interního pavilonu.

1)
“Pojišťovně se však podařilo poprvé v její historii počet pojištěnců udržet. Velký počet pojištěnců byl získán zejména akvizicemi spojenými s projektem elektronických zdravotních knížek a projevil se zde i nový klientsky orientovaný přístup Pojišťovny. Nárůst počtu pojištěnců ve srovnání se Zdravotně pojistným plánem 2010 byl rozhodující pro překročení tvorby Základního fondu zdravotního pojištění i v okamžiku, kdy i za této situace poklesla oproti roku 2009 částka předpisu pojistného z v.z.p. o 1,3% a v porovnání s rokem 2008 dokonce o 1,8%.”
Zdroj: Výroční zpráva VZP ČR 2010 (kapitola 5.1 Základní fond zdravotního pojištění, strana 28).

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?