Opravy interny litomyšlská nemocnice dokončí příští rok

10. 7. 2017 7:12
přidejte názor
Autor: Redakce
Nemocnice Litomyšl na Svitavsku postupně rekonstruuje vnitřní prostory interny.


Na konci příštího roku se do ní také přestěhuje léčebna dlouhodobě nemocných. Informovala o tom náměstkyně pro léčebnou péči Zdenka Fenclová. Novou fasádu má interna dva roky. Nemocnice již opravila přízemí, kde jsou ambulance, a vybavila je novým nábytkem. Přibyl i pokoj pro potřeby stacionáře. Většina klientů totiž potřebuje jen půldenní péči, odpadne tak složitý proces přijímání pacientů.

„Stacionář bude sloužit pro pacienta, který přijde s potížemi a my ještě nevíme, zda bude nutné jej hospitalizovat. Vyšetříme jej, změříme tlak, uděláme EKG a v případě nutnosti napojíme infuzi a budeme stav pacienta sledovat,“ uvedla vrchní sestra interny Jitka Wayrauchová.

Pacienti léčebny dlouhodobě nemocných mají zatím zázemí v letité budově v Zámecké ulici. Než se přestěhují, nemocnice musí opravit první i druhé patro interny. Obě patra, ve kterých bude celé oddělení LDN se 38 lůžky a interní oddělení s 45 lůžky, by měla být dokončena v druhé polovině příštího roku.

Oddělení LDN bude disponovat také stacionářem. Na stavební úpravy pardubické hejtmanství, které nemocnici zřizuje, vyčlenilo 12,7 milionu korun. „Po celou dobu stavebních prací nebyl a nebude omezen zdravotnický provoz,“ uvedla náměstkyně.

1)
poznámka

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?