Ostrava pomůže nemocnici s obnovou přístrojového vybavení

14. 11. 2017 7:11
přidejte názor
Autor: Redakce
Ostrava chce pomoci městské nemocnici s obměnou přístrojového vybavení. Tyto investice byly totiž v Městské nemocnici Ostrava v minulosti zanedbané.


Nemocnice letos už nakoupila z vlastních zdrojů přístroje za zhruba 55,5 milionu korun, město jí chce na nákup dalších přispět 36,5 milionu korun, řekl včera náměstek primátora Michal Mariánek (Ostravak).

„V současné době v městské nemocnici spravují majetky v podobě přístrojového vybavení zhruba v hodnotě jedné miliardy korun. Abychom přirozeně obnovovali toto technické vybavení, potřebujeme zhruba každý rok přístroje za 100 milionů korun,“ uvedl Mariánek.

Dodal, že nemocnici se ale z vlastních zdrojů nepodařilo této částce přiblížit, a město jí tak chce s financováním pomoci. „Nastartovat by se tak měla přirozená obměna zdravotnické techniky v nemocnici,“ uvedl Mariánek. Nemocnice by měla mít přístroje do poloviny příštího roku.

V plánu je například nákup monitorů životních funkcí pro kardiologii a dětské lékařství, operačních mikroskopů pro neurochirurgii a urologii nebo rentgenových přístrojů pro neurochirurgii, urologii či dětské lékařství.

Vedení města kvůli podfinancování městské nemocnice, která je jeho příspěvkovou organizací, zřídilo loni speciální fond pro její rozvoj. Čerpají se z něj peníze na potřebné investice.

1)
poznámka

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?