Ostravská lékařská fakulta přijme část studentů na prospěch

16. 4. 2010 8:36
přidejte názor
Autor: Redakce
Ostravská univerzita příjme část studentů do nově akreditovaného oboru všeobecné lékařství pouze na základě vynikajícího prospěchu. Zbývající zájemci o studium na lékařské fakultě budou muset složit zkoušku z biologie, chemie a fyziky.


Přihlášky studenti s největší pravděpodobností budou moci podávat do konce června, přijímací zkoušky se uskuteční zřejmě počátkem července, řekl es ČTK rektor univerzity Jiří Močkoř.

Univerzita chce do prvního ročníku přijmout něco přes 80 studentů, protože očekává, že ne všichni budou schopni první ročník dokončit.

Podle rektora budou moci být bez přijímacího řízení přijati uchazeči se studijním průměrem maximálně do 1,2, v biologii, chemii a fyzice pak bude maximální možný průměr do dvojky. Termín zahájení příjmu přihlášek bude zveřejněn na webových stránkách univerzity.

Studenti lékařské fakulty budou zatím využívat prostory, které nyní slouží fakultě zdravotnických studií, která bude v nejbližších dnech transformována právě na lékařskou fakultu.

Univerzita pro potřeby lékařské fakulty připravuje rekonstrukci bývalé porodnicko-gynekologické kliniky v někdejším areálu nemocnice v Ostravě-Zábřehu. Projekt je již hotov.

Renovace by měla stát asi 400 milionů korun a univerzita věří, že s projektem uspěje v Operačním programu Výzkum a vývoj pro inovace, a získá tak na rekonstrukci evropské peníze. I přesto by musela dofinancovat zhruba 60 milionů korun.

Finanční podporu na rozvoj lékařské fakulty však univerzitě přislíbilo nejen město Ostrava, ale i Moravskoslezský kraj.

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?