Ostravská Vítkovická nemocnice má novou ředitelku

5. 1. 2012 8:14
přidejte názor
Autor: Redakce
Novou ředitelkou Vítkovické nemocnice v Ostravě je dvaapadesátiletá Marie Marsová, která na tomto místě vystřídala Petra Uhliga. Marsová dosud působila jako lékařská ředitelka společnosti Středomoravská nemocniční.


Předchozí ředitel bude jako manažer pro zdravotní péči nadále působit v managementu zdravotnické skupiny Agel, do níž patří i ostravská nemocnice. ČTK o tom informovala mluvčí holdingu Hana Szotkowská.

Nová ředitelka chce klást důraz především na vysokou odbornou erudici a vzdělávání lékařů i pracovníků v nelékařských profesích. „Chceme léčit a vyšetřovat naše pacienty se znalostí nejnovějších metod a trendů,“ uvedla Marsová.

Marsová je absolventkou Lékařské fakulty Univerzity Karlovy v Hradci Králové. V letech 1992 a 1998 získala atestace z vnitřního lékařství, mezitím v roce 1994 i atestaci z nefrologie. V letech 1999 až 2003 byla ředitelkou Nemocnice Prostějov.

Po sloučení nemocnic v Prostějově, Přerově a Šternberku pod společnost Středomoravská nemocniční v roce 2007 se stala její lékařskou ředitelkou. Po celou dobu pracovala také jako lékařka na dialýze a v nefrologické ambulanci prostějovské nemocnice.

Vítkovická nemocnice byla původně všeobecnou nemocnicí poskytující komplexní zdravotnickou péči, v posledních letech se mění na zdravotnické zařízení poskytující hlavně specializovanou péči. V nemocnici je kromě gynekologicko-porodního oddělení i Centrum péče o zažívací trakt, Vaskulární centrum a Iktové centrum.
Společnost Agel provozuje v republice 11 nemocnic především v Moravskoslezském a Olomouckém kraji a několik dalších zdravotnických zařízení. Zaměstnává zhruba 8000 zaměstnanců a ročně ve svých zdravotnických zařízeních ošetří přes dva miliony pacientů.

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?