OTÁZKA PRO

19. 7. 1999 0:00
přidejte názor
Autor: Redakce


Josefa Janečka, poslance sněmovny

Sněmovní zdravotně-sociální výbor projednal novelu zákona o komorách, který byl vaší poslaneckou iniciativou. Co bude znamenat její odročení na podzim?

Výbor dospěl k tomu, že jde o závažnou záležitost, a tak je třeba před jejím říjnovým projednáváním uspořádat seminář. Jsou možné dvě cesty - buď budeme pokračovat v novele zákona s tím, že se odstraní nejpalčivější nesrovnalosti, nebo vznikne komplexní novela, kterou připraví ministerstvo zdravotnictví. Uvidíme až po semináři, kterou z těchto cest se půjde. Zaznívají však i názory, že by bylo možné jít oběma.

Znamená to pro vás, že budete prosazovat jen svoji iniciativu?

Nemám ambice, aby bylo jen po mém. Jde o věci, o nichž všichni vědí, že jsou zastaralé. Jako zákonodárce mám možnost buď striktně trvat na tom, aby se dodržoval nevyhovující zákon, nebo se pokusit ho změnit. Jako správnou nabízím druhou variantu. Návrh jsem předložil, konzultoval s odborníky a počítal s tím, že při projednávání bude zákon dotvořen. Nikdo nezpochybnil, že je nový zákon třeba. Jsem rád, že jeho návrh prochází standardním procesem. Kdyby se znovu projednal v říjnu, mohl by platit nejdříve od příštího roku. sic

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?