Otevření Dentálního učení Kladno

18. 11. 2014 13:38
přidejte názor
Autor: Redakce

Poslední říjnový den bylo slavnostně otevřeno nové a u nás zcela ojedinělé zdravotnické vzdělávací centrum. Je jím edukační kampus Dentálního učení Kladno (DUK).




Centrum celoživotního vzdělávání v oblasti zubního lékařství vzniklo v areálu bývalých kasáren Lidice v Kladně, které je i jedním z významných podporovatelů vzniku a provozu kampusu. „Kladno jsme si vybrali, protože jsme chtěli být blízko Praze a kvůli podmínkám, které nám tady byly vytvořeny,“ uvedl při otevření kampusu zakladatel a ředitel DUK MUDr. Jiří Pekárek. Edukační centrum nabízí platformu pro předávání znalostí a dovedností zubním lékařům, dentálním hygienistkám, zubním technikům a asistentkám zubních lékařů. Poskytuje zázemí i studentům zubního lékařství a dalších oborů, vzniknout by tu měla i vysoká škola pro dentální hygienistky. Učit zde budou přední domácí a zahraniční odborníci.

Moderní zázemí

Výukové prostory jsou již vybavené nejmodernější prezentační a zejména zdravotnickou technikou. K dispozici je nejen výuková zubní ordinace se šesti stomatologickými křesly a s možností on-line pře nosu do přednáškové místnosti, ale i fantomová a simulátorová učebna, vybavené unikátní technologií fantomových hlav pro praktickou výuku zubních lékařů. V kampusu je i výuková zubní laboratoř s moderní technologií pro výrobu protetiky.
Kampus Dentálního učení Kladno vznikl i za přispění finančních prostředků EU, konkrétně z Integrovaného operačního programu a oblasti intervence zaměstnanosti a sociálních služeb. I díky tomu je zde zubní laboratoř, kde mohou pracovat a dál se zdokonalovat ve své profesi zdravotně postižení, například neslyšící zubní technici.

Symbolickou pásku přestřihl ministr školství, mládeže a tělovýchovy Marcel Chládek (vlevo) a ředitel DUK MUDr. Jiří Pekárek.

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?