Pacienti očekávají více soukromí a moderní péči

30. 8. 2010 8:10
přidejte názor
Autor: Redakce
Oddělení chirurgických pavilonů strakonické nemocnice je dostavěno. Další etapa modernizace nemocnice začíná.


Především bezpečí a pohodlí pacientů a co největší zkrácení objednací doby na zákrok. To jsou priority, vyplývající z dostavění chirurgického pavilonu ve strakonické nemocnici.

„Vybavení pokojů je zaměřeno preventivně vzhledem k možnosti výskytu nežádoucích událostí. Jejich členění významně ovlivňuje podmínky pro výskyt nemocničních infekcí u pacientů,“ řekl šéf strakonické nemocnice Tomáš Fiala.

Předcházení úrazům řeší bezbariérové přístupy, podlahy i přizpůsobení interiéru v projektu.
Stavba pavilonu obyvatelům města i pacientům v nemocnici nemohla uniknout.

Většina dotázaných si od nového objektu slibuje více soukromí a moderní péči i vybavení. „Zdraví má člověk jen jedno. Pamatuji si, jaké pokoje po šesti a více lidech v nemocnici byly. Sám jsem to před lety poznal,“ svěřil se Jiří K. ze Sušicka (46).

Před více než 20 lety byl hospitalizován na chirurgii strakonické nemocnice. Uspořádáním pokojů do samostatných jednotek se sociálním zařízením umožní zajistit důslednou oddělovanou péči ukládáním pacientů na jednotlivé pokoje podle jejich epidemiologické anamnézy, a tak zvýšit jejich bezpečí významným ovlivněním podmínek pro výskyt nemocničních infekcí.

Lepší možnosti objednávání k plánovaným výkonům znamenají také zkrácení objednacích dob. Dnes prohlídkou nových prostor chirurgických pavilonů prakticky končí první etapa modernizace nemocnice.

V další etapě do dvou let dojde na rekonstrukci a přestavbu sálů, JIP, ARO a dalších částí, ale zejména pokojů pro nemocné tak, aby vyhovovaly národním i mezinárodním standardům ošetřovací péče - sociální zázemí či bezbariérový přístup. První pacienty přijme nový pavilon už během září.

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?