Pacienti se přestěhují

14. 7. 2015 8:14
přidejte názor
Autor: Redakce
Rekonstrukce karlovarské nemocnice pokračuje svižným tempem, což si znovu vyžádá změny v některých odděleních. Tentokrát musejí pacienti počítat s tím, že od 1. srpna najdou interní a kožní oddělení včetně interny v jiném pavilonu než dosud.


Z pavilonu C, který přiléhá na pavilon akutní medicíny, se přestěhují do pavilonu B. „Fungování těchto oddělení bude zajištěno,“ uvedl Jakub Pánik (ČSSD), krajský náměstek pro zdravotnictví. Prázdnou budovu tak místo pacientů obsadí stavbaři, kteří začnou s výměnou stoupaček vody a kanalizace.

„Jde o dlouhodobě plánovanou akci, rozdělenou do dvou fází, kterou nelze provést jinak než plnou odstávkou oddělení pavilonu C,“ vysvětlil náměstek Pánik. Zakázku, která je hrazena z rozpočtu Karlovarského kraje, získala firma ZISTAV za 2,2 milionu korun s DPH. Tím ale rekonstrukce pavilonu C zdaleka nekončí.

„Do časově náročné odstávky se poměrně složitým harmonogramem prací podařilo vložit další investici z krajského rozpočtu, a to výměnu oken v tomto pavilonu,“ uvedl náměstek Pánik. Tu provede firma DEC­PLAST a náklady činí s DPH téměř čtyři miliony. Ukončení těchto akcí předpokládá kraj do konce září, kdy by měl být pavilon C opětovně zprovozněn. Všechny tyto práce souvisejí s přípravou nástavby plicního oddělení na lůžkovém pavilonu C.

Podle náměstka Pánika by měl být tento nemocniční objekt opraven jako celek, tedy i s balkony, které jsou nyní v dezolátním stavu. Právě na rekonstrukci plicního oddělení by se měly finančně podílet i Karlovy Vary. Podle primátora Kulhánka letos pěti miliony a další příspěvek z rozpočtu by město nemocnici poskytlo i v příštím roce, kdy budou práce pokračovat.

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?