Pardubická nemocnice dostane od státu dotaci 9,3 milionu korun

28. 7. 2004 0:00
přidejte názor
Autor: Redakce
Pardubická nemocnice dostane ze státního rozpočtu dotaci na rekonstrukci technologií na výrobu čisté páry, kterou zdravotníci v krajské nemocnici používají na sterilizaci nástrojů a materiálu. Dotace pochází především ze zdrojů ministerstva průmyslu a obchodu...


PARDUBICE - které chce tímto způsobem podpořit vstup nových investorů.

„Nemocnice slouží svým servisem i investorům vstupujícím do regionu. A právě na fungující nemocniční péči jejich vstup do kraje také záleží,“ vysvětlil dnes filosofii uvolnění peněz pro zdravotnictví z „průmyslových“ zdrojů hejtman Pardubického kraje Roman Línek.

Vyvíječe medicinální páry v nemocnici dosluhují. Jejich obnova přijde zhruba na 11 milionů korun. Kraj se podle hejtmana bude na investici podílet asi 1,5 milionu korun ze svého rozpočtu, další prostředky by mohlo poskytnout krajské město.

Do pardubické krajské nemocnice směřovaly v posledních deseti letech investice ve výši zhruba 1,7 miliardy korun. Z převážné části je poskytl stát. Téměř stejné prostředky je podle ředitele Jana Feřteka do nemocnice třeba investovat, má-li splňovat parametry odpovídající současným požadavkům moderní medicíny.

Pardubický kraj je zřizovatelem celkem pěti nemocnic s akutní lůžkovou péčí. Zdravotnická zařízení převzal od státu s dluhem zhruba 356 milionů korun. Na sklonku loňského a na počátku letošního roku dostal na oddlužení nemocnic 269 milionů korun, usiloval však o zvýšení této dotace. Pro letošní rok získal příslib na dalších 40 až 50 milionů korun.

ČTK

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?