Pardubická nemocnice nakoupí z dotací přístroje pro kardiologii

13. 1. 2014 8:01
přidejte názor
Autor: Redakce
Kardiovaskulární centrum v Pardubické krajské nemocnici získalo dotace na nové přístrojové vybavení. Kardiologické pracoviště vytvořila v roce 2011 se společnostmi Agel, Artur KOBLITZ a Fakultní nemocnicí v Hradci Králové, což jim otevřelo cestu k subvencím. Lékařská technika by měla začít sloužit v letošním roce, řekl ČTK ředitel nemocnice Tomáš Gottvald.


„Z Integrovaného operačního programu jsme získali zhruba 40 milionů korun, z toho asi 20 milionů pro pardubickou nemocnici, stejná suma pro společnost Agel. Během několika dnů vypíšeme výběrové řízení na dodávku technologie, například nové angiolinky,“ uvedl Gottvald.

Dalších sedm milionů korun dostane nemocnice z dotace ministerstva zdravotnictví pro kardiologické pracoviště. Pořídí se za ně ultrazvukové přístroje, ventilátory či monitory, soutěž na dodavatele je už před otevřením obálek.

Kardiologie pardubické nemocnice se v roce 2012 vrátila do sítě špičkových kardiocenter, z níž byla vyřazena na začátku předchozího roku. Pro nemocnici to znamenalo, že mohla znovu poskytovat kompletní péči a provádět nejnáročnější operace v oblasti kardiologie.

1)
“Pojišťovně se však podařilo poprvé v její historii počet pojištěnců udržet. Velký počet pojištěnců byl získán zejména akvizicemi spojenými s projektem elektronických zdravotních knížek a projevil se zde i nový klientsky orientovaný přístup Pojišťovny. Nárůst počtu pojištěnců ve srovnání se Zdravotně pojistným plánem 2010 byl rozhodující pro překročení tvorby Základního fondu zdravotního pojištění i v okamžiku, kdy i za této situace poklesla oproti roku 2009 částka předpisu pojistného z v.z.p. o 1,3% a v porovnání s rokem 2008 dokonce o 1,8%.”
Zdroj: Výroční zpráva VZP ČR 2010 (kapitola 5.1 Základní fond zdravotního pojištění, strana 28).

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?