Pardubická nemocnice vybavila za 15 milionů korun iktové centrum

26. 9. 2013 8:15
přidejte názor
Autor: Redakce
Pardubická krajská nemocnice dokončila projekt přístrojového vybavení iktového centra za téměř 15 milionů korun. Většinu peněz získala z evropské dotace, Pardubický kraj se na nákladech podílel 15 procenty.


Centrum, jehož součástí je neurologická jednotka intenzivní péče (JIP), se stará zejména o pacienty postižené akutní cévní mozkovou příhodou.

„Výrazně se zlepší komfort pro pacienty i naše zaměstnance. JIP je teď nejlépe vybaveným oddělením nemocnice,“ řekl ředitel nemocnice Tomáš Gottvald.

Centrum získalo díky dotaci zhruba dvě desítky přístrojů a zdravotnických zařízení. Jsou mezi nimi resuscitační a další lůžka, infuzní pumpy, monitory s modulem EEG pro resuscitační a JIP lůžka, defibrilátory, ultrazvukové přístroje nebo přístroje pro rehabilitaci.

Už vloni nemocnice prostory neurologické jednotky intenzivní péče opravila, počet lůžek se tím zvýšil z šesti na osm. Rekonstrukce prostor stála přibližně 14 milionů korun, Pardubický kraj investoval 12 milionů a zbytek doplatila nemocnice.

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?