Pardubická nemocnice zavádí objednávání pacientů po internetu

2. 5. 2013 8:13
přidejte názor
Autor: Redakce
Pardubická krajská nemocnice spouští 1. května pilotní projekt internetového on-line objednání do vybraných ambulancí. Rezervační systém vyžaduje vyplnit stručný formulář, ale ušetří čas pacientům i zdravotnickému personálu.


ČTK o tom informoval mluvčí nemocnice Dušan Korel.

„Elektronické objednání na vyšetření přes internet je jednoduché, rychlé a efektivní. Naším dlouhodobým cílem je celoplošné nasazení této možnosti objednání v naší nemocnici,“ uvedl ředitel Tomáš Gottvald.

V první fázi je možné se objednat na ambulantní vyšetření na oddělení dětské chirurgie a do specializovaných poraden ušního, nosního, krčního oddělení. Do těchto ambulancí a poraden je zároveň dál možné se objednat telefonicky či osobně. Nemocnice zdůrazňuje, že i přes objednání na konkrétní hodinu se může stát, že se vyšetření opozdí. Přednost mají akutní případy.

Do rezervačního systému je možné vstoupit z webových stránek nemocnice, přímo z titulní strany nebo z podstránky příslušného oddělení. Objednávat se může přímo nemocný, za dítě rodiče, případně pacienta může objednat lékař. Po vyplnění objednávky obdrží uživatel potvrzení termínu textovou zprávou na mobil nebo i potvrzovací e-mail.

Systém ještě automaticky den před vyšetřením odesílá SMS zprávu s upozorněním na blížící se termín. Textovou zprávou či e-mailem může být nemocný také upozorněn na případnou změnu termínu vyšetření. S objednávkovým systémem lze pracovat jako registrovaný či neregistrovaný uživatel. Při registraci má pacient přehled o svých objednávkách, má možnost je zrušit nebo změnit a objednávání je snazší.

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?