Pardubická nemocnice zprovozní další magnetickou rezonanci

27. 12. 2017 7:12
přidejte názor
Autor: Redakce
Pardubická nemocnice získá další magnetickou rezonanci. Kapacita současného zařízení již nedostačuje. Kraj přístroj zprovozní v nové přístavbě v roce 2019. Řekl to náměstek hejtmana Roman Línek (KDU-ČSL).


„Rádi bychom předali staveniště firmě, která zvítězí ve výběrovém řízení, na začátku dubna 2018. V závěru roku bude potřeba už umístit a začít zprovozňovat nový přístroj tak, aby vše bylo hotové do začátku února 2019, tedy za 11 měsíců,“ uvedl Línek.

Přístavba bude dvoupodlažní, nad magnetickou rezonanci bude seminární místnost a zázemí pro zdravotnický personál. Současná kapacita potřebám nemocnice nedostačuje.

„Nemocnice by na zařízení měla získat evropskou dotaci a investice by se měla do čtyř let vrátit,“ uvedl krajský radní Ladislav Valtr (ODS).

Náklady budou 16,5 milionu korun. První magnetickou rezonanci nemocnice zprovoznila v roce 2011, do té doby vyšetření na tomto přístroji zajišťovala v Pardubicích pouze soukromá společnost. Tehdy nemocnice také pořídila dva počítačové tomografy, nahradila jimi jedno staré zařízení, a zároveň opravila radiodiagnostické oddělení. Celkové náklady dosáhly téměř 120 milionů korun.

1)
poznámka

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?