Pardubický kraj zřídí na Seči výjezdovou zdravotnickou stanici

7. 3. 2016 8:12
přidejte názor
Autor: Redakce
Pardubické hejtmanství plánuje zřízení výjezdové stanice zdravotnické služby v Seči na Chrudimsku. Provoz by mohla zahájit v létě příštího roku. ČTK to řekl hejtman Martin Netolický (ČSSD). Lokalita je vyhledávanou prázdninovou destinací.


„S narůstajícími kapacitami ubytovacích zařízení, například pro seniory, je nutné reálně uvažovat také o posílení záchranářských kapacit v této destinaci,“ uvedl hejtman.

Záchranáři zatím jezdí za pacienty na Seč ze základen ve Skutči, Chrudimi a Čáslavi. Zřízením stanice se sníží dojezdová doba. Stanici chce kraj umístit v budově z 90. let, kde sídlí hasiči. S jejím provozem se již v minulosti počítalo, stavební úpravy proto budou minimální.

„Na jaře příštího roku začneme provádět stavební úpravy a v červenci se zahájením letní sezony stanici otevřeme,“ řekl hejtman. V budoucnu by také mohla v letní sezoně sloužit na sečské přehradě vodní záchranná služba v nepřetržitém režimu, což dosud nenabízí, dodal hejtman.

V Pardubickém kraji je 16 stanic, z toho dvě v Pardubicích. Celkem mají 27 posádek. V posledních letech se postavily nové výjezdové stanice nebo se opravily budovy ve Skutči, Poličce a Hlinsku. Další investice kraj s pomocí evropských dotací plánuje ve Vysokém Mýtě, Holicích či Pardubicích.

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?