Personální zemětřesení na ministerstvu zdravotnictví

23. 4. 2004 0:00
přidejte názor
Autor: Redakce
Ministr zdravotnictví Jozef Kubinyi dnes provedl první personální a organizační změny na MZ. Z funkce náměstka pro organizaci sítě zdravotnických zařízení a vzdělávání byl odvolán Ing. Karel Doležal, který však zůstává na MZ ve funkci poradce ministra pro ekonomiku...


Ministr zdravotnictví Jozef Kubinyi dnes provedl první personální a organizační změny na MZ. Smyslem těchto změn je prý zlepšení funkčnosti ministerstva, sestavení týmu odborníků a správné struktury MZ, pochopení společného cíle a ztotožnění se s ním. Dnes ráno o tom Zdravotnictví a medicína informovala mluvčí MZ Aneta Kupková.

Podle § 27 odst. 4 a 5 zákoníku práce s účinností dnem 23. 4. 2004 byl do funkce náměstka pro zdravotní pojištění jmenován Ing. Petr Sláma (nyní ředitel odboru rozvoje zdravotního pojištění MZ), do funkce náměstka pro ekonomiku byl jmenován Ing. Karel Pustelník (dosavadní ředitel FN Ostrava) a do funkce náměstkyně pro řízení úřadu byla jmenována PhDr. Miroslava Ouředníková (nyní působí na ministerstvu práce a sociálních věcí).

Podle § 65 odst. 2 Zákoníku práce byl dne 22. 4. 2004 odvolán z funkce náměstka pro organizaci sítě zdravotnických zařízení a vzdělávání Ing. Karel Doležal, který však zůstává na ministerstvu zdravotnictví ve funkci poradce ministra pro ekonomiku.

Ve svých funkcích zůstávají náměstek Michael Vít - hlavní hygienik ČR, náměstek Jaroslav Civín - vedoucí ekonomického a legislativně-právního úseku MZ a Milan Špaček - náměstek pro zdravotní péči, mezinárodní vztahy a evropskou integraci.

V nejbližším časovém období může podle Kupkové na MZ dojít k dalším personálním změnám. Koncepci zdravotnictví chce MZ vypracovat do 30. 9. 2004, průběžně bude pokračovat na úpravách legislativy.

(mka), www.Zdravi.Euro.cz, 23.4.2004

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?