Petice v Příbrami nesouhlasí s výstavbou rehabilitačního centra

18. 8. 2010 7:33
přidejte názor
Autor: Redakce
ást obyvatel Brodské ulice v Příbrami nesouhlasí s plánovanou výstavbou rehabilitačního a společenského centra, které by sloužilo seniorům. Stavba by jim údajně stínila a zabírala volný prostor před jejich domem. Své výhrady shrnuli v petici.


Město chce o stavbě, na niž v současnosti shání prostředky, s nespokojenými obyvateli jednat, řekl dnes novinářům starosta Josef Řihák (ČSSD). „Lidem, kteří tam mají byty, se to nelíbí. Stěžují si, že bychom tam zabrali trávník a že by se to trošku zastínilo. Budeme diskutovat a uvidíme, jak ta diskuse dopadne,“ uvedl starosta.

Stavbou by podle petice mohlo být dotčeno zhruba 120 bytů. Podle radnice ale budou nepříznivé dopady minimální. Budova bude nízkopodlažní a stínit by podle studie měla během celého dne nejvýše půl hodiny byty v prvním patře.

Budova za 40 milionů korun má vzniknout vedle domu s pečovatelskou službou a byla by s ním propojena podzemním koridorem. Uvnitř má vedle prostor pro rehabilitaci vzniknout také společenská místnost, bazén a kaple. Projekt je nyní ve stádiu územního rozhodnutí, ale chybějí peníze. Původně chtěla radnice výstavbu financovat pomocí takzvaných švýcarských fondů, to se ale ukázalo jako nemožné. Hledá proto nyní zdroje jinde.

Centrum pro seniory je podle Řiháka v Příbrami zapotřebí, chybějí zejména prostory, kde by se tito lidé scházeli. Kdy by se mohlo začít stavět, je ale podle něj otázkou.

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?