Pevné zdraví podle Feng Shui: 7 praktických rad a tipů pro vás

19. 4. 2017 11:00
přidejte názor
Autor: Redakce
Zdraví řeší dennodenně každý z nás. Jde totiž o jeden z pramenů naší spokojenosti. Na co bychom si tedy měli dávat pozor, a jak rozproudit životní energii nejen v našem příbytku, ale zejména žilách? Na to má odpověď tradiční čínské učení Feng Shui. Přinášíme vám 7 praktických rad a tipů pro pevné zdraví a šťastný život.


Proveďte energetickou očistu prostoru, v němž žijete

Jaro je doslova jako stvořené pro zevrubný úklid. Při úklidu se zbavte všech starých nebo mrtvých věcí (starého nábytku, uhynulých či umělých rostlin), prostřednictvím nichž do prostoru proudí negativní energie.

Svou pozornost zaměřte na rámy oken, ale i veškeré dřevo v místnosti, které po důkladném úklidu potřete esenciálním olejem. Po obvodu místnosti můžete také nasypat hromádky mořské soli s hrubým zrnem, které necháte působit přes noc, ráno je zametete a zakopete mimo dům či byt.

Náš tip: Jelikož mořská sůl je často výrazně dražší než klasická, nemusíte dělat tento rituál každý večer. Doporučená frekvence je čtyřikrát do měsíce. Mořská sůl v akci bývá často součástí aktuálního Penny letáku.

Stravujte se podle zásad Jin a Jang

Snídaně

Principy Jin a Jang vycházejí ze základů čínské filosofie Tao a ve své podstatě představují vlastně pět vzájemně propojených elementů - vodu, dřevo, oheň, zemi a kov. Jak tyto elementy souvisí s námi a stravováním? Zcela jednoduše. Vše co vyroste ze země má v sobě otisky obou polarit.

Jinové potraviny jsou potravinami chladnými, jangové naopak vyzařují teplou energii. Na nás tedy je, abychom potraviny vzájemně zkombinovali a drželi stravování v rovnováze. Že naše snažení přináší očekávané ovoce, poznáme třeba díky zlepšené termoregulaci těla.

Nechte místnost rozehrát

Do místnosti, kde trávíte nejvíce času, umístěte zvonkohru, spirálku nebo větrníček – zkrátka jakékoli závěsné zařízení, které drobným pohybem rozproudí energii. A kam tohoto nenáročného, přesto však vysoce účinného společníka umístit? Ve vybrané místnosti najdete její střed a tam zařízení zavěste.

Udržujte čerstvý vzduch

Okno

Naučte se větrat a pravidelně vzduch v místnosti měnit. A to bez ohledu na to, zda je venku léto nebo třeskutá zima. Tok životní energie Čchi podpoříte intenzivním, ale krátkým větráním, či skutečností, že nebudete místnost zbytečně přetápět.

Skvělou možností, jak životní energii ještě více rozproudit, je pořízení malé domácí fontány. Tu byste ale měli udržovat v čistotě a pravidelně v ní měnit vodu. Že je se vzduchem v místnosti něco špatně poznáte z vysoké vlhkosti v interiéru, plesnivějících stěn, či rámů oken. Citlivější jedince může trápit také nespavost nebo bolest hlavy.

Usínejte s kvalitní kávou

Používáte kávu jako stimulant, který vás má nakopnout k další činnosti? A víte, že vám tento zázračný elixír také pomůže usnout? Stimulující účinky kávy se do našeho těla uvolňují zhruba 20 až 30 minut po jejím požití.

Do té doby se můžete zachumlat do peřin nebo pod deku a oddávat se relaxačnímu spánku. Ideální je, pokud si kávu dopřejte po obědě společně s půl hodinovým šlofíčkem, ze kterého se díky jejím účinkům probudíte odpočatí a plní energie.

Náš tip: Ne každá káva je kvalitní. Doporučujeme vám prozkoumat nabídku kvalitních káv v obchodech Tchibo.

Spěte mimo dosah elektromagnetického pole

Postel

A u spánku ještě chvíli zůstaneme. Pokud je to alespoň trochu možné, do ložnice neumisťujte žádné domácí spotřebiče, včetně televizních obrazovek, notebooků nebo počítačů. Také mobil, společně s nabíječkou, nechte ve vedlejší místnosti.

Dobrým tipem, jak snížit elektromagnetické pole spotřebičů, je umístit k nim valounek fluoritu, který záření absorbuje. I zde však nezapomínejte na jeho očistu. V tomto případě postačí pouze proud studené vody.

Vsaďte na dostatek světla

Světlo hraje v našem životě nepostradatelnou roli. Působí nejen na naše tělo, ale zejména psychiku. Při výběru vhodného světla se zaměřte na to, jaké jsou jeho hrany. Vyhněte se všemu ostrému a raději vsaďte na kulaté tvary. Zútulnit a zlepšit atmosféru v domě pomůže i solná lampa či křišťálový, achátový nebo růženínový svícen.

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?