Platy v nemocnicích kraje se sjednotí

2. 6. 2015 8:13
přidejte názor
Autor: Redakce
V červenci se pomalu začnou narovnávat platové rozdíly mezi jednotlivými nemocnicemi Pardubického kraje. Zcela by měl být systém odměňování sjednocen v roce 2017. Vyplývá to z nové kolektivní smlouvy, kterou podepsalo s odbory vedení nově vzniklé zastřešující organizace Nemocnice Pardubického kraje.


„Úkol, který zahrnoval sjednocení pěti kolektivních smluv a rozdílných mzdových předpisů, se zpočátku jevil téměř jako nesplnitelný. V listopadu 2015 vstupovaly obě strany, tedy zaměstnavatel a na druhé straně zástupci třinácti odborových organizací, do vyjednávání se zcela odlišnými pohledy na konečné znění smlouvy,“ podotkl mluvčí Nemocnice Pardubického kraje Dušan Korel.

Už v lednu dostali lékaři v krajských nemocnicích v tarifních mzdách přilepšena tři procenta a ostatní zaměstnanci pět procent. Proti nízkým platům se totiž na podzim vzbouřily zdravotní sestry, sedm stovek jich dokonce podepsalo petici.

Pět procent navýšení i pro nezdravotnický personál je právě to, co požadovaly. Přidáno měly dostat už v roce 2012, kdy si své platové požadavky ale vybojovali pouze lékaři.

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?