Plzeňskou Mulačovu nemocnici koupila firma Privamed

13. 1. 2014 8:16
přidejte názor
Autor: Redakce
Soukromou Mulačovu nemocnici, jednu ze čtyř nemocnic v Plzni, vlastní od 1. ledna firma Privamed. Té už v Plzni patří Městská nemocnice. Převzetím menší Mulačovy nemocnice Privamed získá některé obory, které dosud v Plzni neměl. Neplánuje žádné propouštění personálu. ČTK to řekla mluvčí společnosti Petra Vychodilová. Regionální vydání deníku Dnes píše, že firma už vlastní třetí lůžkové zařízení, Privamedu patří také Masarykova nemocnice v Rakovníku.


„Důvodem koupě byla snaha o větší synergii nemocničních služeb v jednom městě, synergie obslužných činností, větší a silnější zázemí. Nově tak Privamed bude rozšířen například o porodnici a neonatologii, kterými dosud společnost v Plzni nedisponovala. Rozšíří se také spektrum výkonů, které Privamed bude v Plzni pacientům poskytovat,“ řekla Vychodilová. Podle listu se také například rozšíří dosavadní nabídka Privamedu o chirurgické výkony, které dosud prováděl jen v jednodenním režimu.

Mulačově nemocnici, která má skoro 200 lůžek, zůstane její název. Jednatelem je Jaroslav Zimmermann, bratr bývalého plzeňského hejtmana Petra Zimmermanna. „V současné době dochází k analýze současného stavu, budova nemocnice je poněkud zastaralá, v budoucnu bude třeba určitá postupná rekonstrukce,“ konstatovala mluvčí. V příštích zhruba čtyřech měsících se bude vedení firmy seznamovat s chodem zařízení.

O nemocnici se podle deníku ucházelo několik firem. Transakce se uskutečnila zhruba po rok a půl dlouhém vyjednávání. Cenu Zimmermann neuvedl. Nákup Privamed hradil částečně z úvěru.

V Plzni je největší zdravotnické zařízení státní Fakultní nemocnice, kromě ní jsou zde soukromá Městská nemocnice Plzeň Privamed a Mulačova nemocnice a nejmenší, rovněž soukromá, dětská Nemocnice u sv. Jiří.

1)
“Pojišťovně se však podařilo poprvé v její historii počet pojištěnců udržet. Velký počet pojištěnců byl získán zejména akvizicemi spojenými s projektem elektronických zdravotních knížek a projevil se zde i nový klientsky orientovaný přístup Pojišťovny. Nárůst počtu pojištěnců ve srovnání se Zdravotně pojistným plánem 2010 byl rozhodující pro překročení tvorby Základního fondu zdravotního pojištění i v okamžiku, kdy i za této situace poklesla oproti roku 2009 částka předpisu pojistného z v.z.p. o 1,3% a v porovnání s rokem 2008 dokonce o 1,8%.”
Zdroj: Výroční zpráva VZP ČR 2010 (kapitola 5.1 Základní fond zdravotního pojištění, strana 28).

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?