Počet personálu na RDG oddělení

30. 6. 2014 0:00
přidejte názor
Autor: Redakce

Jaký je nejnižší možný počet zaměstnanců pro obsazení směn ve třísměnném provozu? Respektive jak dlouhá musí být nejkratší zákonná přestávka mezi jednotlivými směnami? Jde o model, kdy na RDG oddělení pracují v době od 7 do 15 hodin tři radiologičtí asistenti (RA), mezi 9. a 17. hodinou jeden RA, mezi 7. a 19. hodinou jeden RA a od 19 do 7 hodin jeden RA. Pracovní dobu rozvrhuje zaměstnavatel podle zásad obsažených v zákoníku práce. Zaměstnavatel tak musí nejprve rozhodnout, zda rozvrhne pracovní dobu rovnoměrně, nerovnoměrně, nebo sjedná konto pracovní doby. Zaměstnavatel je rovněž povinen při tvorbě rozvrhu směn stanovit především délku pracovního týdne, pracovní režim zaměstnance, počátek a konec směn, začátek a konec nepřetržitého odpočinku mezi směnami a v týdnu. Zaměstnavatel je také povinen přihlížet při zařazování zaměstnanců do směn k potřebám zaměstnankyň a zaměstnanců pečujících o děti, jistá omezení platí také u mladistvých zaměstnanců.




Co (ne)říká zákon

Zaměstnavatel je povinen rozvrhnout pracovní dobu tak, aby zaměstnanec měl mezi koncem jedné a začátkem následující směny nepřetržitý odpočinek po dobu alespoň 12 hodin během 24 hodin po sobě jdoucích. Tento odpočinek může být zkrácen až na 8 hodin během 24 hodin po sobě jdoucích zaměstnanci staršímu 18 let za podmínky, že následující odpočinek mu bude prodloužen o dobu zkrácení tohoto odpočinku při poskytování služeb ve zdravotnických zařízeních.
Zaměstnavatel není oprávněn ze žádných důvodů zkrátit dobu odpočinku pod hranici 8 hodin. Po tuto dobu nemůže zaměstnanec ani držet pracovní pohotovost mimo pracoviště, protože by mu zaměstnavatel nemohl nařídit výkon práce.
Nejnižší možný počet zaměstnanců pro obsazení směn v třísměnném provozu není zákonem stanoven. Zaměstnavatel však musí v třísměnném provozu zaměstnávat minimálně tolik zaměstnanců, aby dodržel výše uvedené požadavky zákoníku práce na nepřetržitý odpočinek zaměstnanců mezi směnami.

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?