Podepsali dohodu o nájmu nemocnic

19. 6. 2007 8:35
přidejte názor
Autor: Redakce
Středomoravská nemocniční, která je dceřinou společností firmy Agel, získá od 1. července do nájmu nemocnice v Prostějově, Přerově a ve Šternberku, které byly už dříve sloučeny do akciové společnosti Nemocnice Olomouckého kraje (NOK)...


Smlouvu o nájmu již v pátek podepsali předseda představenstva NOK, náměstek hejtmana Ladislav Kavřík (ODS) společně se členem představenstva Václavem Rýznarem a za Středomoravskou nemocniční ze skupiny Agel předseda představenstva Radan Volnohradský.

Právo o tom v pondělí informoval mluvčí olomouckého hejtmanství Tomáš Kocych.

Smlouva předpokládá dvacetiletý pronájem nemocnic, přičemž společnost NOK, jejímž vlastníkem je Olomoucký kraj, získá ročně 52 miliónů korun za nájem přístrojového vybavení.

Hejtmanství utrží zhruba 25 miliónů korun za pronajatý nemovitý majetek. Nájemce navíc přislíbil, že během 20 let nájmu bude investovat do rozvoje nemocnic 100 miliónů korun.

„Peníze z pronájmu zůstanou ve zdravotnictví, od čehož si slibujeme lepší kvalitu poskytované péče,“ uvedl Kavřík. Zkrátka podle něj nepřijdou ani zaměstnanci.

„Požadovali jsme v podmínkách výběrového řízení průměrnou mzdu mezi 20 500 až 21 500 korunami. Nájemce nabízí o dvě tisícovky více,“ dodal Kavřík.

Smlouva obsahuje rovněž doložku o tom, že v příštích třech letech nájemce nepropustí více než 5 % zaměstnanců.

Firma Agel, ovládaná ocelářským magnátem Tomášem Chrenkem, už nyní provozuje šest nemocnic a dalších šest zdravotnických zařízení na severní a střední Moravě, mj. i nemocnici v Šumperku.

Miloslav Hradil, Právo

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?