Podmínky na dětském oddělení

5. 12. 2014 8:14
přidejte názor
Autor: Redakce
Nevyhovující hygienické podmínky a taky špatný technický stav. Tak už několik let vypadá oddělení dětské chirurgie v pardubické nemocnici. A to přesto, že jde o jediné takto specializované pracoviště v kraji. Nemocnice i vedení kraje slibují důstojnější zázemí.


Michal KLOKOČNÍK, redaktor: Padající omítka, na kterou upozorňují cedule. Ambulance ve sklepě, kam se dostává málo denního světla a hlavně chybějící operační sály. Oddělení dětské chirurgie sídlí v nejstarší budově postavené před více než 100 lety.

Dušan KOREL, mluvčí, Pardubická krajská nemocnice: Nacházíme se na ambulanci dětské chirurgie na vyšetřovně, která je zároveň však i kartotékou, což již v dnešních ambulancích vůbec nebývá pravidlem. Tento prostor již moderním trendům a parametrům nevyhovuje.

Michal KLOKOČNÍK, redaktor: Kateřina Procházková je se synem Honzíkem na lůžkovém oddělení. Péči personálu si pochvaluje, s prostory a vybavením je to horší.

Kateřina PROCHÁZKOVÁ: Já jako dospělá vlastně, když vidím železný postele a podobně, jako pro děti, tak to není dobrý jako na psychiku, si myslím, kor pro ty děti.

Martin NETOLICKÝ, hejtman Pardubického kraje /ČSSD/: Dětská chirurgie je v kraji unikátní tím, že pardubická krajská nemocnice je spádová, proto také se soustředíme na zachování dětské chirurgie a samozřejmě lepší prostory.

Michal KLOKOČNÍK, redaktor: Řešení je na stole. Celé oddělení se má přestěhovat do pavilonu chirurgických oborů.

Tomáš GOTTVALD, ředitel, Pardubická krajská nemocnice: Plánujeme s touto budovou po jejím opuštění demolici, protože ani není určena k rekonstrukci.

Michal KLOKOČNÍK, redaktor: Úpravy náhradních prostor, kam by se lékaři a sestry z dětské chirurgie měli stěhovat, budou stát zhruba 10 milionů korun.

Martin NETOLICKÝ, hejtman Pardubického kraje /ČSSD/: My do toho chceme dát peníze částečně z avizovaných prostředků z ministerstva zdravotnictví a částečně z vlastních zdrojů Pardubického kraje.

Michal KLOKOČNÍK, redaktor: Přesný termín stěhování dětské chirurgie vedení nemocnice zatím nezná. Stát by se tak ale mělo v první polovině příštího roku.

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?