Pojišťovna chystá prodej nemocnice v Mělníku

10. 5. 2013 8:17
přidejte názor
Autor: Redakce
Kooperativa pojišťovna chce prodat nemocnici v Mělníku, která hospodaří s minimálním ziskem. Radnice by však chtěla současného vlastníka zachovat. Dokáže podle nich zabezpečit kvalitu činnosti nemocnice. ČTK to včera oznámili mluvčí Kooperativy Milan Káňa a starosta Mělníka Ctirad Mikeš (ČSSD).


„Naším záměrem je vybrat takového kandidáta, který zachová provoz nemocnice. Hodně jsme zainvestovali, ale nedopadlo to, jak jsme očekávali,“ řekl mluvčí Kooperativy Káňa. S prodejem ale firma nespěchá. „Nemáme problém dál nemocnici provozovat. Až nabídka bude opravdu zajímavá, pak ji prodáme,“ dodal Káňa.

Město by ale chtělo nynějšího vlastníka zachovat. „Jsme připraveni učinit kroky vůči krajskému úřadu, aby se zlepšilo profinancování nemocnice,“ řekl starosta Mělníka Ctirad Mikeš. Dodal, že město hodlá spolufinancovat vznik dětské pohotovosti a sloučení záchranné služby, což by podle něj mohlo zvýšilo kredit nemocnice.

Soukromou mělnickou nemocnici provozuje společnost Mělnická zdravotní, jejímž jediným akcionářem je Kooperativa pojišťovna. Nemocnice byla v roce 2007 zprivatizována, kraj ji tehdy prodal za zhruba 80 milionů korun.

Ročně nemocnice ošetří přes 12 000 pacientů. Investice Kooperativy se pohybovaly kolem 132 milionů korun, z vlastních zdrojů investovala Mělnická zdravotní a.s. dalších 25 milionů korun. Nemocnice v Mělníku slouží pro spádovou oblast se 100.000 obyvateli. Dobré renomé si vydobyla v poslední době zejména díky porodní péči, kde nabízí mimo jiné alternativní porody.

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?