Pokřtěna publikace „Vzácné nádory v onkologii“

27. 10. 2015 10:38
přidejte názor
Autor: Redakce

Děkan 1. LF UK prof. Aleksi Šedo pokřtil v úterý 6. října publikaci MUDr. Kateřiny Kubáčkové a kol. „Vzácné nádory v onkologii“, do níž přispělo 15 odborníků z pražských a brněnských institucí.




Dalšími kmotry publikace byli náměstek ministra zdravotnictví prof. Josef Vymazal a ředitel Ústavu hematologie a krevní transfuze prof. Petr Cetkovský.
Publikace, kterou vydala Mladá fronat, a. s., v edici Aeskulap, poskytuje aktuální pohled na vzácná onkologická onemocnění, která představují jednu pětinu všech zhoubných nádorů. Polovina nemocných však na diagnózu vzácného zhoubného nádoru umírá. Kniha je určena nejen onkologům, ale i lékařům dalších specializací, kteří mohou tyto diagnózy zachytit v jejich časném stadiu. Samostatné kapitoly jsou věnovány vzácným tumorům kůže, CNS a nervového systému, hlavy a krku, hrudníku, gastrointestinálního traktu, genitourinárního traktu, prsu, nádorům endokrinním a gynekologickým, vzácným hematologickým malignitám, nádorům neznámého origa a vzácným syndromům dědičné nádorové predispozice. Autoři přehledným způsobem shrnují problematiku jejich biologie a epidemiologie, patologie, klinické symptomatologie a diagnózy, léčby a prognózy.

Autorka knihy MUDr. Kateřina Kubáčková a kmotr publikace děkan 1. LF UK prof. MUDr. Aleksi Šedo, DrSc.

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?